top of page

 

Home   |   Beleidsverslag   |   Finance

Beleidsverslag 2013

Houten, 21 april 2014, bestuur en directie Railsport Nederland
 


Algemeen

 

Het totaal aantal inschrijvingen voor alle Railsport events is stabiel maar op een hoog niveau. In  2013 meer dan 15.000 personen! Teneinde de welzijnsbevordering van het personeel van de bij Railsport aangesloten spoorbedrijven te kunnen blijven bevorderen en het hoge aantal deelnemers te behouden, besteden alle teams binnen Railsport veel aandacht aan productinnovatie, waarbij duurzame vitaliteit de aankomende jaren extra aandacht krijgt.

Het bestuur en de directie van Railsport kijken terug op een succesvol jaar 2013.

 

 

Bestuur en directie

Het bestuur van Railsport werd in 2013 gevormd door: Leo van Dongen (voorzitter), Martin Westerbeek (secretaris) en Hans Fleer (penningmeester). Directievoering door R. Ebbeling.

Het bestuur en de directie kwamen in het verslagjaar acht keer bijeen in Houten voor een reguliere overlegvergadering en één keer bijeen voor een extra eindejaar vergadering. Het bestuur kwam tevens eenmaal bijeen in Utrecht voor de reguliere separate vergadering zonder de directie.

Het bestuur heeft kennisgenomen van het directieverslag en de jaarrekening 2013 en deze in de  vergadering van 4 april 2014 vastgesteld. Het bestuur heeft de directie decharge verleend voor het gevoerde directiebeleid 2013.

Finance

 

Het financiële resultaat in 2013 is met € 114.142,- positief uitgevallen. Hoewel de stichting geen winstoogmerk heeft is het een mooi resultaat. Het verbeterde resultaat is het gevolg van hogere inkomsten als gevolg van extra activiteiten, hogere rentebaten, verlaging van huisvestingskosten en kantoorkosten tegenover hogere personeelskosten en directe kosten voor meer activiteiten ten opzichte van 2012.

Activiteiten

Railsport is een bruisende onderneming die alom wordt gewaardeerd om het zeer gevarieerde karakter van de activiteiten die worden georganiseerd door het team van jonge en enthousiaste medewerkers.

 

Het aanbod wordt steeds verder (door)ontwikkeld met in 2013 als hoogtepunt de tweejaarlijkse Railsportdag met een deelnameveld van maar liefst 900 actieve medewerkers verdeeld over 26 bedrijventeams.

Vitaliteit

 

Vitaliteitsprogramma's waaronder het programma Be Fit, het Fitcenter in Utrecht en de bedrijfsfitnessregeling, staan hoog in het vaandel. Het Fitcenter in Utrecht blijft een belangrijk aandachtsgebied binnen ons totale productaanbod. De samenwerking met NS in het kader van het medewerkersgezondheidsbeleid, verloopt naar tevredenheid.

 

 

Acties

 

Dit jaar heeft Railsport verschillende voordeelregelingen gerealiseerd, w.o. tickets voor de Helden van Amstel Live, tickets voor de theatervoorstelling van Vis à Vis en tickets voor A State of Trance van Armin van Buuren alsook de actie NS zorgverzekeraars. In ontwikkeling is een partnership met de organisatie Bedrijfs Cultureel Abonnement (BCA) gericht op het aanbieden van tickets voor theatervoorstellingen, concerten en/of musea aan Railsportdeelnemers.

 

  

Internationaal

 

Railsport participeert als deelnemer en organisator binnen de Europese organisatie Union Sportive Internationale des Cheminots (USIC).

 

De USIC organiseert - per tak van sport - iedere vier jaar een internationaal spoorwegkampioenschap. Bestuurslid Westerbeek vervult binnen deze organisatie de functie van secretaris.

 

 

 

bottom of page