top of page

 

Home   |   Beleidsverslag   |   Finance

Beleidsverslag 2012

Houten, 15 juni 2013, bestuur en directie Railsport Nederland

 

Algemeen
​​
 

Het bestuur en de directie van Railsport kijken terug op een succesvol jaar 2012.

 

Bestuur en directie

 

Het bestuur van Railsport Nederland werd in 2012 gevormd door: Leo van Dongen (voorzitter), Martin Westerbeek (secretaris) en Hans Fleer (penningmeester). Directievoering door R. Ebbeling.

 

Het bestuur heeft kennisgenomen van het directieverslag en de jaarrekening 2012 en heeft deze in de  vergadering van 23 april 2013 vastgesteld. Het bestuur heeft de directie gedechargeerd voor het gevoerde directiebeleid 2011 en 2012.

Finance

Het financiële resultaat in 2012 is met € 34.357 positief uitgevallen. Hoewel de stichting geen winstoogmerk heeft is het een mooi resultaat.

 

Het verbeterde resultaat is het gevolg van hogere inkomsten als gevolg van extra activiteiten, hogere rentebaten, verlaging huisvestingskosten en kantoorkosten tegenover hogere personeelskosten en directe kosten voor meer activiteiten ten opzichte van 2011.

Activiteiten

 

Railsport is een bruisende onderneming die alom wordt gewaardeerd om het zeer gevarieerde karakter van de activiteiten dat wordt georganiseerd door het team van jonge en enthousiaste medewerkers. Het aanbod wordt steeds verder (door)ontwikkeld met in 2012 als hoogtepunten de schaatsdag in Thialf, het ski- en snowboardevenement in Landgraaf, de zeilregatta, Feesten bij de Beesten in Emmen, en de nieuw op de kalender geplaatste Watersportdag in Loosdrecht.

 

Het aantal inschrijvingen blijft op een hoog niveau en bedroeg in 2012 bijna 14.000 personen! Teneinde de welzijnsbevordering van het personeel van de bij Railsport aangesloten spoorbedrijven te kunnen blijven bevorderen en het hoge aantal deelnemers te behouden, besteedt het Railsport team veel aandacht aan de product(door)ontwikkeling van events.

Vitaliteit medewerkers

Vitaliteitsprojecten waaronder het in 2012 gestarte Be Fit project en bedrijfsfitness, met het Fitcenter in Utrecht en de externe landelijke fitnessregeling, staan hoog in het vaandel. Het Fitcenter in Utrecht blijft een belangrijk aandachtsgebied binnen ons totale productaanbod. De samenwerking met NS P&O in het kader van het medewerkersgezondheidsbeleid van NS, waaronder het Be Fit project, verloopt naar volle tevredenheid.

 

 

Additionele opdrachten

In 2012 heeft Railsport wederom een aantal voordeelregelingen aan onze klanten aangeboden waaronder de in opdracht van NS P&O speciaal georganiseerde actie NS Olympische spinningmarathon en de actie met zorgverzekeraars Avéro Achmea en CZ.

Bijeenkomsten

Het bestuur en de directie kwamen in het verslagjaar acht keer bijeen in Houten voor een reguliere overlegvergadering en één keer bijeen voor een extra overlegvergadering in Wijk bij Duurstede. Het bestuur kwam tevens eenmaal bijeen in Utrecht voor de reguliere separate vergadering zonder de directie.

 

Internationaal

 

Internationaal was de Railsport Nederland op bestuurlijk gebied actief binnen de overkoepelende organisatie Union Sportive Internationale des Cheminots (USIC). M. Westerbeek en J. Braber voerden in 2012 het USIC-secretariaat. Onder de verantwoordelijkheid van dit secretariaat werden het Congres in Rome (Italië) en de Technische Commissievergadering in Svetlogorsk (Rusland) voorbereid. 

 

bottom of page