top of page

 

Home   |   Beleidsverslag   |   Finance

Beleidsverslag 2007

Utrecht, dinsdag 10 juni 2008, bestuur en directie Railsport Nederland
​​

Bestuur en directie

 

Het bestuur van Railsport Nederland werd in 2007 gevormd door: Dr.Ir. Leo van Dongen (voorzitter), Martin Westerbeek (secretaris) en Wim Hendriks (penningmeester). Directievoering door R. Ebbeling.

 

 Het bestuur heeft kennisgenomen van het directieverslag en de jaarrekening en heeft deze in haar vergadering van 14 mei 2008 vastgesteld.

 

Terugblikkend constateert het bestuur dat 2007 wederom een bijzonder succesvol actief jaar is geweest met steeds verder toenemende belangstelling voor het evenementenprogramma. Gelet op de vernieuwde subsidie- en leenovereenkomst ziet het bestuur de financiële toekomst met vertrouwen tegemoet.

Het bestuur en de directie kwamen in het verslagjaar 8 keer bijeen in Utrecht voor een reguliere overlegvergadering. Het bestuur en directie en 1 keer bijeen voor een extra overlegvergadering in Tilburg. Het bestuur kwam 1 keer bijeen in Utrecht voor een separate vergadering zonder de directie.

 

Finance
​ 

Het bestuur en de directie van de stichting Railsport hebben zich in het voorjaar van 2007, zoals in het bestuursverslag 2006 aangekondigd, beraden op de ontstane negatieve ontwikkeling van de financiële situatie als gevolg van verhoogde evenementkosten in de markt. Aanleiding was een actuele meerjarendoorkijk naar 2010 in de financiële situatie op basis van het financieel resultaat over 2006 en de begroting 2007. Teneinde de negatieve financiële tendens om te buigen naar een aanvaardbare situatie is een aantal maatregelen nader bezien.

 

Gelet op de beleidsnotitie  “Railsport Nederland – Op weg naar 2010” en de doorgemaakte ontwikkelingen met als resultaat, fors toegenomen aantallen deelnemers, een professionele aanpak en een klinkend imago bij deelnemers en bedrijfsonderdelen, is aan de NS groep - NS P&O verzocht om het subsidiebedrag met ingang van 2008 structureel te verhogen. NS P&O heeft hierop positief gereageerd hetgeen geleid heeft tot een nieuwe Subsidie- en Leenovereenkomst per 1-1-2008 waarin tevens een gewijzigde financieringstructuur voor de subsidie is opgenomen die aansluit bij de (prijs)ontwikkelingen in de markt. Met deze verhoging is Railsport in staat om het Railsportprogramma alsook het kwaliteitsniveau in stand te houden.

Fitcenter

 

Het succes van het in 2006 door Railsport ingerichte en geëxploiteerde Fitcenter heeft in het verslagjaar geleid tot het realiseren van medisch fitness. Hiertoe is met NS P&O een overeenkomst getekend. Met deze uitbreiding en de ruimere openstelling is het Fitcenter in staat de hoogaangeschreven status binnen NS te continueren.

Huisvesting

Als gevolg van de doorgemaakte groei van het Railsportapparaat, het verslechterde kwaliteitsniveau van en gebreken in de huidige huisvesting in Utrecht hebben het bestuur en de directie gezocht naar alternatieve huisvesting. Na afweging van de alternatieven is besloten om in te schrijven op een in 2009 nieuw te realiseren pand in Houten. De koopovereenkomst wordt medio september 2008 getekend nadat de grond door de gemeente aan de projectontwikkelaar is overgedragen en alle vergunningen zijn verleend.

Acquisitie

In 2007 is een contract gesloten met Lloyd’s en Railinfra Opleidingen, waardoor deze organisaties sindsdien deel uitmaken van het klantenbestand van Railsport.

 

Personeelsverenigingen

 

In het verslagjaar is het verenigingsbestand met 3 afgenomen tot 37 verenigingen.

 

USIC/FISAIC

 

Internationaal was de stichting Railsport Nederland op bestuurlijk gebied actief binnen de overkoepelende organisaties Union Sportive Internationale des Cheminots (USIC) en de Fédération Internationale des Sociétés Artistiques et Intellectuelles de Cheminots (FISAIC).

 

M. Westerbeek en J. Braber voerden in 2007 het USIC-secretariaat. Onder de verantwoordelijkheid van dit secretariaat werden het Presidium in St Urban am Ossiachersee (Oostenrijk) en de Technische Commissievergadering in Athene (Griekenland) voorbereid.

 

 

bottom of page